Ung i Ängelholm, Ängelholm kommun

Ung i Ängelholm är ett arbetsmarknadsprojekt för arbetssökande i åldern 16-29. Projektet ger ungdomar möjlighet till personlig utveckling i form av utbildning, föreläsningar, coachning, nätverk och näringslivskontakter. ”Genom att bygga samarbeten och samverkan med företag, utbildningsanordnare och myndigheter skall vi göra en kraftsamling kring att öka ungdomars möjligheter till ett arbete eller studier”.

Bakgrund

”Hej, vi träffades när jag arbetade som projektledare i ”HISO Jobb”. Nu arbetar jag i ett annat EU-projekt för ungdomar. Vi behöver någon inspiratör som pratar om hur man använder social media i jobbsök, men även andra kreativa sätt i att söka jobb. Tänker en föreläsning där du visar exempel och sedan kommer tillbaka några veckor senare och följer upp arbetet. Till det tillfälle kan ungdomarna ha jobbat med olika projekt (film, CV, Facebook m.m.) där du kan ge feedback. Vad säger du?”
Jonas Elfving, projektledare 
Ung i Ängelholm 

Utbildningen

  • Kanaler och verktyg till jobb
  • Tekniken i jobbsök
  • Sociala media som arbetsförmedlingar
  • Framgångsrika jobbsökprocesser
  • Strukturerat nätverksbyggande
  • Lyckad presentationsteknik
  • Framgångsrika jobbsökare

Omfattning

Dolda Jobb genomförde utbildningen vid 5 olika tillfällen i Ängelholm. Ungdomarna presenterade lysande Digitala Portfolios efter varje utbildning. Hemsidor, bloggar, videofilmer, PPT presentationer, Visual CV:n etc etc. som bland annat nya verktyg i jobbsök.

PR

Personal & Ledarskap (nr 2 2012) nämnde framgångarna i projektet Ung i Ängelholm i samband med en intervju i tidningen med Tanja Parkkila där temat var ”Sociala Media vid rekrytering”.

Kommentarer uppdragsgivare

”Tanja är en energifull eldsjäl, som brinner för det hon gör. Om du känner dig seg för dagen, lägg dig då tryggt i skyttegraven, för när Tanja tar fram kulsprutan, så är det inte läge att stå upp, se ut som en fågelholk och undra varför ”hålet” är fullt av något du inte beställt. Alla kan, alla vill, alla kommer att lyckas, det är frågan om inställning. Det du fokusera på, kommer uppenbarligen du få mer av. Ordet inte, finns inte, ordet kan inte, är felstavat och skall stavas utmaning. Tack för idag Tanja, du är superbra på det du gör!”
Patrik Fessé, Verksamhetschef,
Resurscenter, Ängelholms kommun

 Kommentarer deltagare

”Jag tycker att du med dina föreläsningar gav massor av inspiration, en spark i baken gällande viljan att förändra sin situation. Se VAD man kan göra och HUR man kan gå tillväga för att förändra, upptäcka och utgå från vilka egenskaper och resurser man är begåvad med. Tycker det är jättekul att få ha träffat dig!”

”Tyckte det var riktigt bra med information! Man fick så många nya idéer och inspiration av dina föreläsningar. Du var grym Tanja, du var en av mina favoriter bland alla föreläsare vi hade! Keep it up!   Tack för allt!”