Högskolan Väst, Trollhättan

Högskolan Väst i Trollhättan har cirka 11 500 studenter och drygt 600 anställda. Man erbjuder utbildningsprogram, påbyggnadsprogram och kurser på bred front. På uppdrag av regeringen har Högskolan Väst att utveckla pedagogiken kring AIL. Ett exempel på AIL i utbildning är Cooperative Education (Co-op) där studierna varvas med perioder av avlönat arbete. Högskolan verkar i nära samarbete med både samhälle och näringsliv och arbetar själva efter en profil man kallar ”arbetsintegrerat lärarande” som präglar utbildningarna.

Bakgrund

”Hej Tanja! Jag håller i en entreprenörskurs på Högskolan Väst, som drar igång okt-dec och undrar om det skulle vara intressant för dig att komma och föreläsa för våra studenter? Eftersom många av entreprenörsprogrammets studenter även startar eget och är intresserade av att ta del av personliga framgångsrika fall där människor och företag lyckats skapa spridning för sina budskap via diagital media etc. kan det vara en bra idé att varva föreläsningen, kring jobbsök och starta-eget.

Vi tycker att det är en strålande idé om du kan komma till oss, även som månadens gäst, vilket gör att samtliga studenter på avdelningen är välkomna på din föreläsning!”
Karin Högberg, universitetsadjunkt
och programansvarig för programmet för filmproduktion 

Föreläsningen

  • Dolda Jobb, hitta och få dem!
  • Sociala media som arbetsförmedlingar/karriärbanker
  • Sociala media och företagande
  • Personligt varumärkesbyggande på sociala media
  • Skapa framgång på sociala media
  • Smart marknadsföring

Kommentarer deltagare

”Tack för en grym föreläsning, det var jag som kom fram efter föreläsningen nyss i på högskolan väst. Du får gärna skicka PPT till mig om du vill dela med dig. Känner att detta tar ett tag att smälta, men var grymt att få en överblick kring hur sociala medier byggs upp och hur man utnyttjar dem ur sitt perspektiv på ett bra sätt”