MiROi, Malmö

MiROi ä ett av Sveriges största privata utbildningsföretag inom arbetsmarknad, vuxenutbildning, kundunika utbildningar och omställnings-/rehabiliterande uppdrag. MiROi utsågs 2011 till ett Gasellföretag, vilket betyder att MiROi var ett av landets mest snabbväxande företag år 2011.

Bakgrund

MiROi fick i uppdrag av Arbetsförmedlingen att genomföra en utbildning för arbetssökande akademiker ”Sociala medier som arbetsverktyg”. Utbildningen syftar till att deltagare ska lära sig vilka möjligheter det finns med att integrera sociala media som en del av ett företags marknadsföring- och varumärkesstrategi.  När MiROi fick uppdraget hade Simon Sjölund (regionchef MiROi Väst) fått rekommendationer att anlita Tanja Parkkila och Linus Zackrisson som föreläsare i utbildningen.

Utbildningen

  • Skillnaderna mellan gammal och ny marknadsföring
  • Viral marknadsföring (hur får jag till det via sociala media?)
  • Vilka incitament gör att kunderna utför social distribution?
  • Affärsutveckling via sociala media
  • Mäta framgångarna på sociala media
  • Producera attraktiv information

Omfattning

Syftet med utbildningen ”Sociala media som arbetsverktyg” är att lära deltagarna hur man själv kan skapa sig möjligheter på företag eller verksamheter. Två deltagare i Hässleholm skapade en Twitter tjänst för Räddningstjänsten och en Facebook sida för tonårsföräldrar i Hässleholms kommun. Några i Malmö startade egna företag där de idag hjälper andra företagare med deras närvaro och strategi i sociala media, med kunskap från  utbildningen.

Dolda Jobb föreläste vid 5 olika tillfällen för utbildningen.

Kommentarer uppdragsgivare

”Tack för två bra föreläsningar. Jag har fått mycket bra återkoppling gällande upplägg och innehåll. Ser fram emot kommande samarbete” Simon Sjölund, Regionchef, MiROi Väst

”Jag har anlitat Tanja vid ett flertal olika tillfällen i olika ämnen kring sociala medier. Tanja är kunnig, har förmåga att se hela gruppen och är med sitt positiva och inspirerade sätt en föreläsare som jag varmt kan rekommendera”
Marie Doggart, MiROi

Kommentarer deltagare

”Vill tacka dig för en underbar dag, du är heeeelt enastående”

”Har lärt mig mycket, fantastisk föreläsning”

”Väldigt givande, har satt många tankar i rullning”