Anna Dorothea

Anna Dorothea är ett nätverk i Alingsås kommun för kvinnor med intresse för företagande. Medlemmarna består av företagerskor, affärskvinnor, eller tjejer/kvinnor som generellt är intresserade av entreprenörskap och företagande.

Bakgrund

”Hej Tanja, jag är med i arbetsgruppen för ett nätverk Anna Dorothea. Ett nätverk för företagarkvinnor, men även ett nätverk för alla professionella kvinnor i Alingsås kommun. Jag såg en artikel om dig nyligen, och noterade att du föreläser om sociala medier. Vi söker någon som vill föreläsa för våra medlemmar om sociala medier i maj, på våravslutningen.  Är det något som skulle vara intressant för dig? Vore jättekul om du hade möjlighet!”
Sandra Johansson, Anna Dorothea

Föreläsningen

  • Framgångsrik marknadsföring via sociala medier, hur?
  • Social distribution
  • Viral marknadsföring
  • Värdeskapande kommunikation som säljer
  • Hur mäter jag framgångarna av mitt arbete på sociala medier?
  • Kan man sälja över Facebook?

PR

Alingsås Tidning (14 maj, 2012) och Alingsås Kuriren (15 maj, 2012) gjorde vardera ett inslag om föreläsningen och Tanja Parkkila på Anna Dorotheas våravslutning under rubriken ”Verksamhetsutveckling via sociala media”.

Kommentarer uppdragsgivare

 ”Det har blivit mer fart och gilla ”markeringar” på medlemmarnas Facebook sidor och alla jag talat med gillade verkligen föreläsningen!”
Sandra Johansson

”Tanja är en sprudlande, varm och kunnig person som förgyllde Anna Dorotheas våravslutning. Hon guidade oss företagare i HUR vi kan använda oss av sociala medier, men framför allt gav hon oss även förståelsen till VARFÖR vi bör göra det. ”Var där era kunder är!”, löd en av Tanjas uppmaningar. Tanja visade en uppsjö av goda exempel som gav oss förståelse och inspiration att själva gå hem och bygga våra varumärken med hjälp av sociala medier”
Ulrika Gustavsson, Konfliktbyrån – Ordförande Anna Dorothea