Education Group

Education Group bedriver yrkesutbildningar i Örebro och Karlstad inom bland annat bilskadereparatör, personbilsmekaniker, lastbils- eller maskinmekaniker, drift och underhåll (industri), reservdelsspecialist (fordon).

Bakgrund

”Hej!

Jag driver yrkespraktiska vuxenutbildningar och har ett pedagogiskt upplägg som säger att vi i en avslutad utbildning ska jobba med introduktion mot arbetslivet, dvs. hjälpa eleven i processen att söka och hitta jobb. Jag är lite intresserad av vad du kan bidra med i form av föreläsning om detta.

MVH, Mathias X, Education Group!”

Innehåll i föreläsningen

  • Dolda jobb, vilka kanaler och verktyg finns det för att nå dem!
  • Inom vilka branscher är det vanligt att jobben tillsätts som sk dolda jobb?
  • Framgångsrika case, vad har fungerat för andra i jakten på jobb?
  • Hur kan jag dokumentera arbetsprover och använda det i min kommunikation med arbetsgivare?
  • Framgångsrik direktkontakt med arbetsgivare

Mina tankar!

När du föreläser för studenter som är mer praktiskt lagda än teoretiskt så blir 3 timmar teori i stolen mycket långt och krävande, speciellt när det är ett ämne som jobb & kariärrsök, vilket idag inte är det enklaste, det har blivit en konst att söka jobb.

Det gäller att vara underhållande, ha lite tempo och visa mycket kreativa exempel och hur andra har gjort. Tror jag lyckades behålla de allra flestas fokus förmiddagen ut och tror alla kommer att ro hem just det där jobbet nu!

Men jag vet också att de var mycket trötta när detta kort togs! Som det själva uttryckte det och undrade varför jag inte kunde ha tagit kortet i början av föreläsningen när de var pigga…?!

Men så här kan man se ut efter ett pass!