Navigatorcentrum, Helsingborg stad

Navigatorcentrum i Helsingborg är för ungdomar mellan 16 och 24 år. Man är välkommen att prata om framtid, jobb och utbildning. Navigatorcentrum finns för ungdomar som vill ut i arbete och man erbjuder dem verktyg för att göra detta möjligt, som CV- skrivning, praktik, externa föreläsningar osv.

Bakgrund

”Hej Tanja, jag lyssnade på dig när du var i Helsingborg för ett par veckor sedan och tyckte det du pratade om var mycket intressant och givande. Jag jobbar med ungdomar 16-24 på något som heter Navigatorcentrum. Vi har också ett nationellt nätverk med medlemmar från Trelleborg i söder till Östersund i norr. 22-23:e mars ska vi ha en nätverksträff här i Helsingborg och jag undrar hur det ser ut i ditt schema tisdagen den 22:e för- eller eftermiddag? Våra teman för nätverket under 2011 är metoder och delaktighet och jag tycker sociala medier täcker in båda de ämnena för oss. Jag tänker mig en föreläsning på ca 2,5 timmar?
Ser fram emot att få höra av dig!”
Robert Nidsjö 

Föreläsningen

  • Hur ser den osynliga arbetsmarknaden ut
  • Hur hittar man de dolda jobben
  • Hur blir man en framgångsrik jobbsökare på Facebook
  • Hur kan man använda tekniken i jobbsök, som blogg, video, hemsida osv

Omfattning

Dolda Jobb utbildade både medlemmar i nätverket och arbetssökande på Navigatorcentrum i Helsingborg med fokus: ”Sociala media som arbetsförmedlingar”

Kommentarer deltagare

”Jag gjorde precis som hon sa och jag fick jobb”!

”Inspirerande”

”Omvälvande”

”Jag vill veta mer! Äntligen börjar jag att förstå…måste omsätta genast bland mina ungdomar”

”Utmanande, utvecklande, uppmanade”

”För Sverige i tiden”