STARK, Helsingborg stad

ESF-projektet STARK är ett arbetsmarknadsprojekt med målgruppen arbetssökande ungdomar 16-29 år. Förutom ”jagstärkande” utbildningsmoduler erbjuder projektet genom brandförsvaret (vattenlivräddning, rökdykning, HLR, trafikolycka etc..). STARK erbjuder även vägledning, coachning, möjlighet att läsa upp gymnasiebetyg och prova på platser på företag.

Bakgrund

”Hej Tanja! Vi var på frukostmötet på Utvecklingsnämnden när du pratade om sociala medier och blev rejält intresserade. Vi ska köra igång med ESF-projektet STARK, ett arbetsmarknadsprojekt. Vi skulle vilja göra just modulerna jobbsök och CV-skrivning så innovativa som möjligt och fick, tack vare din föreläsning, extra lust att fortsätta på det spåret. Vi skulle vilja använda oss av Visual CV, Bransch Out, en Facebook-grupp för projektet etc..Vi har kontakt med flera andra ESF-projekt i nordvästra Skåne och vet att de anlitat dig på olika sätt. Hur skulle du kunna hjälpa oss? Vi kommer att ha 7 grupper fördelade på 2 år (en ny grupp var tredje månad) med start i januari 2012. Hur brukar du lägga upp det?”
Bästa hälsningar, Annica Kurtsson

Utbildningen

  • Dolda Jobb, hitta och få dem!
  • Tekniken i jobbsök
  • Effektiv kartläggning av nätverk på sociala media
  • sociala media som arbetsförmedlingar
  • Online CV
  • Presentationsteknik

Omfattning

Dolda Jobb utbildade vid 7 olika omgångar arbetssökande ungdomar till att bli framgångsrika jobbsökare idag.

Kommentarer uppdragsgivare

”Hej Tanja! Tack för din energi och ditt engagemang igår. Ett par av deltagarna blev så pass inspirerade så de har jobbat med att ”styla” sina CV: n redan idag”.
Annica Kurtsson, Projektet STARK

Kommentar deltagare

”Jag har vart på många föreläsningar i mitt liv och kan helt klart säga att din var en av de bästa!”

”Nya sätt att gå tillväga och BRA tips man inte tänkt på. BRA verktyg”

”Blir inspirerad över att de finns så många nya sätt att pröva att söka jobb på”