Tanja Parkkila

När du ska sätta ett jobbsökningsmål är det viktigt att veta vilken typ av mål du är beredd att satsa på just nu. Det finns olika nivåer på jobbsökningsmål. Idealjobbtrappan åskådliggör vilken sorts jobb du söker just nu. Vilket trappsteg befinner du dig på? Vad är ditt karriär-mål just nu?

Försörjningsjobb

Här handlar det om att hitta ett jobb som gör att du kan betala hyran, ha mat på bordet osv.

OK jobb

Detta är ett jobb som känns helt ok, men kanske inte det som du brinner för. Det passar din livssituation just nu. Kanske är du i en process där du just nu kartlägger ditt idealjobb? Att du jobbar med det du trivs med är förmodligen inte den största drivkraften hos dig just nu.

Strategi jobb

Detta är ett jobb som ska ta dig till ditt idealjobb. Behöver du erfarenhet från en specifik bransch? Mer erfarenhet och kompetens innan du axlar ny yrkesroll? Vill du få in en fot på ditt drömföretag? Strategijobb tar dig mot målet – ditt idealjobb!

Idealjobb

Detta är jobbet du siktar på! Du vet att du vill jobba i en specifik bransch i en specifik roll. Är det detta jobb du söker just nu? Om inte, när har du tänkt att satsa på ditt idealjobb?

Vart befinner du dig och vart vill du? 

 

En övning ur Charlotte Hågårds bok: ”Jobbsökarboken”