Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/framework/php/function-set-avia-frontend.php on line 570

En arbetsgivare vill såklart att du ska vara intresserad av vad företaget/organisationen hålller på med och det arbete du ska utföra och väljer du arbete efter intresse har du självklart större chans att lyckas på jobbet.

Vad är du riktigt bra på? Vad tycker du bäst om att göra? Vad vill du arbeta med? Vad ger dig energi, snarare än tar energi? Vad brinner du för?

Kan du förmedla detta för arbetsgivaren blir du såklart en mer intressant kandidat eftersom arbetsgivaren får reda på varför du brinner för det jobb som du söker och om ditt intresse verkar genuint.

Men ofta är det svårt att sätta ord i sitt CV på detta driv/engagemang eftersom man fokuserar fel när man försöker. Felet man gör är att man först ställer sig frågan ”VAD GÖR JAG/KAN JAG GÖRA” sen ”HUR GÖR JAG DET” och det är ofta även det man presenterar i CV/ansökan.

Men om du istället börjar med att fråga dig ”VARFÖR”, ”VARFÖR GÖR DU DET DU GÖR” kommer du lättare att komma i kontakt med din drivkraft och ditt verkliga intresse för varför du gör det du gör och därmed även enklare kunna presentera det också!

”VARFÖR- HUR- VAD”, pröva istället den ordningen och se om det blir enklare att presentera din drivkraft och ditt genuina intresse för det jobb du söker.

Pröva!

Lycka till!