Tänk branschbild

Foto ger mer identitet och liv i ditt cv. Det blir inte bara massa bokstäver på ett papper, man ser människan bakom. Vill du bli kock, varför inte posera i en kockmössa. Vill du arbeta med djur? Ta en bild på dig i en miljö som visar detta. Du kan låna grannens hund eller bege dig ut till närmaste hästgård eller bondgård där det finns djur och ta en fin bild. Men fråga såklart först, sällan man får ett nej om man ber trevligt.

Vill du arbeta med administration kan du ta en iscensatt bild där du sitter framför en dator med flera pärmar framför dig. Vill du arbeta med lokalvård kan du ta en bild där du tvättar ett fönster. Vill du arbeta i butik med kläder kan du ta en bild där du håller upp två tröjor t.ex. som du ser ut att rekommendera en kund. Vill du arbeta som lastbilschaufför kan du ta en bild där du lutar dig mot en lastbil? Detta är vad jag kallar branschbild.

 

Vilka arbetsuppgifter är de viktigaste du har i de arbeten du söker?

När jag tog min bild till mitt CV tänkte jag noga efter vilka de viktigaste arbetsuppgifterna är för den typen av arbeten jag söker och kom fram till att det är att vara:

  • bemötande
  • social och kommunikativ
  • pedagogisk
  • motiverande
  • uppmärksam

Jag bad en vän fota mig medan jag gjorde en låtsas gest till att skaka hand och ”hälsa”. Blev en strålande bild med ett STRÅLANDE budskap. Jag har valt att använda denna bild i mitt CV med stor WOW- faktor och framgång. Jag gick efter vilka uppgifter jag arbetar med och hur jag ska vara som människa, sen ville jag ha en bild som avspeglar detta. Varje person är unik. Se till att din ansökan också är det. 

 

Beställ CV

Vill du ha hjälp med att välja bild och bolla idéer till branschbild? Vill du ta ditt CV till nästa nivå maila mig på: tanja@doldajobb.se 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *