Malmö Stadsbibliotek, Malmö Stad

Malmö Lärcentrum är ett samarbete mellan Stadsbilioteket och Utbildningsförvaltningen och kom till utifrån tanken att förlägga resurser för studenter utanför skolornas egna lokaler. Lärcentrum på stadsbiblioteket är en sådan plats, sedan mars 2011 finns pedagoger anställda som tillsammans med bibliotekarier bemannar avdelningen och hjälper arbetssökande.

Bakgrund

”Jag har följt dig sedan jag började arbeta här, främst via din Facebook grupp och har berättat för mina kolleger om det du gör. Ett väldigt bra arbete! Innovativa lösningar och nya idéer kring arbetssökande. Vi arrangerar olika typer av program på biblioteket och vi på vår avdelning fokuserar vi på programinnehåll som vår verksamhet utgår från och som våra besökare frågar efter. Det du gör stämmer så väl in med det vi gärna vill lyfta. Läste häromdagen att du bedriver en kurs för arbetssökande genom Arbetsförmedlingen i en av Stadsdelarna. Låter toppen! Vi vill väldigt gärna låta våra besökare möta dig, att ta del av dina tankar, din historia kring skapande av Dolda Jobb, och dina söktips! Kanske som en föreläsning, ett samtal, en work-shop…?”
Catarina Cederholm,
Lärcentrum, Malmö stadsbibliotek

Utbildningen

  • Kartläggning av den dolda arbetsmarknaden
  • Framgångsrika kanaler och verktyg i jobbsök
  • Presentationsteknik
  • Sociala media som arbetsförmedlingar, hur?

Omfattning

Dolda Jobb åkte till Malmö stadsbiblioteket och föreläste i ”röda rummet” för ett stort gäng arbetssökande. Föreläsningen blev en succé och någon månad senare ordnade Lärcentrum i samarbete med Dolda Jobb en fördjupning på föreläsningen, en praktisk workshop kring ”Sociala media i jobbsök” som Dolda Jobb höll i.

Kommentar uppdragsgivare

”Under våren ledde Tanja en välbesökt workshop på Malmö Lärcentrum. Hon delade med sig av kunskaper kring digitala verktyg och sociala medier på ett mycket inspirerande och konkret sätt. Våra besökare var mycket nöjda och fick många nya infallsvinklar kring sitt arbetssökande. Tanja är en ansvarsfull och kompetent inspiratör och utbildare som vi gärna rekommenderar till andra uppdragsgivare”.
Stefan Wahlstedt och Catarina Cederholm, 
Malmö Stadsbibliotek 

Kommentar deltagare

”Ville bara skicka lite beröm, jag tror du inspirerade väldigt många på att söka jobb på ett nytt sätt”

”Bra talare, smart, kvick…….(Jag har ett jobb jag trivs med mkt. bra och vill inte söka nytt, men det gick inte sluta lyssna på alla dina kloka ord)”