Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/framework/php/function-set-avia-frontend.php on line 570

Här är anledningarna till varför du som arbetssökande ska ha ett visitkort. Efter att du har läst detta går du genast och trycker upp dina egna. Idag kan du t.ex. få 100 gratis visitkort på Vistaprint. Så finns inget att skylla på!

Därför ska jag ha visitkort

  • Ett visitkort är enkelt att bära med sig, vilket inte ett CV på X-antal sidor är. Ärligt talat, hur ofta går du ut med en bunt Cv:n i handen utifall att du skulle ramla över en bra kontakt ute på stan t.ex. ? Förmodligen har du med dig Cv:n om du ska på jobbmässa vilket är en självklarhet. Men ska du på ett företagsmingel eller en nätverksträff ser det proffsigare ut med ett visitkort.
  • På ditt visitkort har du såklart dina uppgifter som namn, tele och mail. Men förutom det har du självklart en länk till din Linkedinprofil, till din blogg, hemsida, online-cv etc etc. På så sätt har du alltid ett uppdaterat visitkort. Bra va?
  • Som jag inledde med, det är nästintill gratis att framställa. På Vistaprint t.ex. betalar du bara för frakten (då får du den enkla designen vilket funkar jättebra). Men vill du ha visitkort med en egen design, ja då kostar det några kronor extra men det är i regel billigt idag. Vill du ha en egen design, se till att den matchar layouten på ditt CV t.ex. Sen kan du ha en branschbild på dig själv på baksidan. Söker du t.ex. jobb som kock kan du ha en tjusig bild på dig själv i kockmössa. Man kan ju även skriva en rad på baksidan vilka jobb man söker om bilden inte är talande i sig…Möjligheterna är många och resultatet slående!

Därför ska du ha visitkort!

Lycka till!

Tanja!