Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/framework/php/function-set-avia-frontend.php on line 570

Dolda Jobb på MockAkuten!

Hittade ett intressant inlägg idag på MockAkuten! Japp det är precis som det låter, en sida på FB som förmedlar ”mocka hästbajs”. Sidan fungerar som en jobbportal där man kan hitta och annonsera efter hjälp med mockning, in och utsläpp och fodring.

Uppmärksamade speciellt ett inlägg på sidan:

 

mockakuten_1

 

mockakuten

 

 

Japp det är som jag alltid brukar säga. Dolda jobb finns i de flesta företag och organisationer inom alla branscher. Ca 80% av jobben som tillsätts tillsätts via den osynliga arbetsmarknaden, som dolda jobb. De annonseras alltså aldrig offentligt. De finns där bland oss men de kan vara svåra att identifiera för den som inte har ett vant öga eller vet hur man gör.

Man måste ta på sig ”dolda jobb glasögonen” och tolka sig fram att; ”här kommer det att födas jobb”. Skapa en egen effektiv omvärldsbevakningsrutin som du dagligen stämmer av. Använd branschtidningar, dagstidningar, internetsidor, Facebook- sidor, Linkedin-grupper, flöden på Twitter, diskussionsforum, bloggar, nyhetsbrev av företag, företagshemsidor etc etc. Ta reda på vart det skrivs om den bransch och de jobb du är intresserad av. Ta på dig ”dolda jobb glasögonen” och leta efter nedan följande tecken när du gör din nya omvärldsbevakning på jakt efter de dolda jobben.

 

Dolda jobb genereras när:

  • žFöretag som går med vinst
  • Företag som tar hem stora ordrar
  • žVid nya företagssamarbeten
  • žVid nyemissioner
  • Företag som byter VD/ledning
  • žI nya projekt
  • žI tillväxtföretag
  • žVid nya etableringar
  • žHeta branscher på uppgång

 

Jobb finns det! De annonseras bara inte offentligt. Det kanske kan vara enklare att svara på en annons på AF eller som är offentligt utannonserad på annat sätt, men hur effektiv är den egentligen om ca 80% av alla andra jobb som tillsätts tillsäts via andra vägar, som dolda jobb? Detta får man ha i åtanke när man söker jobb och söka strukturerat på de företag där man faktiskt vill jobba.

Har jobbat fram en jobbsökmetod metod (som faktiskt leder till jobb) som till och med Reinfeldt uppmärksamade tack vare den sjunkande ungdomsarbetslösheten i Landskrona som jag lär ut: Här är ett inlägg om den metoden.

 

Lycka till!

tanja_bloggen