Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/framework/php/function-set-avia-frontend.php on line 570

”Nu jävlar ska jag ringa!”

På en föreläsning jag hade för länge sedan berättade en man att han och ca 50 andra hade skickat in en ansökan på ett jobb. Ca två månader senare när han fortfarande inte fått svar tänkte han:

Nej, nu jävlar ska jag ringa företaget. Det har gått alldeles för lång tid sedan jag skickade in min ansökan utan att ens fått något besked överhuvudtaget”.

arg

 

 

 

 

 

 

 

 

Och vet ni vad företaget sa då? – ” Vi har väntat på att någon skulle ringa och visa framfötterna och på fortsatt intresse, och nu äntligen är det någon som hör av sig. Du får jobbet!”

 

Han hade inte som regel att följa upp ansökningar…

Det intressanta det är att i vanliga fall hade han som regel att inte följa upp ansökningar men just denna fann hann ytterst intressant plus att han hade såå himla tråkigt just den dagen som han uttryckte sig, och visste inte vad han skulle göra, varav han kom på den geniala idén att ringa företaget och faktiskt följa upp ansökan.

Tänk hur många jobbtillfällen som går förlorade varje dag för att man inte orkar, vill eller har tid att följa upp ansökningar? För företag är det ett litet bevis på att man faktiskt är intresserad. Man slänger inte bara iväg en ansökan som man sedan struntar i. Det kan lätt uppfattas på det viset om man inte anstränger sig att följa upp den.

Det lönar sig!

Det lönar sig att följa upp. Oavsett om det är ett kort intressemail där man talar om att man fortfarande är intresserad eller ett snabbt samtal. Det lönar sig som oftast. Kanske dags att följa upp det där jobbet imorgon?

 

Lycka till!

tanja_bloggen

 

 

 

 

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/includes/helper-markup.php on line 314 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/includes/helper-markup.php on line 315 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/includes/helper-markup.php on line 316