Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/framework/php/function-set-avia-frontend.php on line 570

Infographic CV

Även om begreppet  Infographic CV har funnits i några år har det inte slagit igenom. Inte först nu, och då främst i USA. Men det är helt klart ett mycket intressant sätt att presentera data/fakta på, i form av ett CV till arbetsgivare och rekryterare.

Tidigare har det inte varit så enkelt att själv bygga en snygg infographic, förmodligen därför det aldrig slagit igenom. Men idag finns det många gratis tjänster på nätet där man enkelt kan bygga sitt egna Infographic CV. 

 

Vad är då ”Infographic”?

Hittar inte ett lika bra ord på svenska för Infographic, men det handlar om hur man sorterar och presenterar data, så här;

 

what-is-an-infographic_50291a17367d7_w1500

 

 

Hur kan ett Infographic CV se ut då?

Här är ett par av mina favoriter…

 

peter

 

jessica

mike

iris

ryska

randy

cm

james

Varför ska jag ha ett Infographic CV?

I rätt sammanhang och för rätt bransch tror jag denna typ av CV är mycket framgångsrikt. Sen är också våra hjärnor programmerade så att de enklare uppfattar bilder och visuellt berättande. Det är ju därför vi älskar storytelling. En Infographic använder bilder för att berätta en historia på ett enkelt och inspirerande sätt. Så vill du hitta ett sätt att sticka ut från den stora massan kan just ett Infographic CV vara det som tar dig till intervjun.

Bara för att man skapar en Infographc betyder det inte att det måste vara överdrivet hypat. Man kan faktiskt hålla det stilrent, snyggt, nedtonat och enkelt men ändå attraktivt och branschanpassat. ”Less is more”.

Syftet med ett Infographic CV är inte bara att de ska se coolt ut utan meningen är att användaren (främst arbetsgivare och rekryterare) snabbt och enkelt ska kunna integrera med materialet och förstå huvudinnehållet. Du har trots allt bara någon minut på dig att fånga rekryterarens uppmärksamhet och en Infographic fångar intresset.

 

Om jag nu vill bygga ett eget Infographic CV, hur gör jag?

  1. Googla på; ”Infographic CV, Infographic resume, top best websites to create free resume with infographics, how to create a infographic CV etc etc”. Läs på på de olika sidorna som du hittar och som fångar ditt intresse. Läs tips, råd, titta på vika sidor som rekommenderas osv.
  2. Läs också (bläddra igenom): The Ultimate Infographic Resume Guide
  3. Pinterest finns ett fantastiskt användarkonto som samlar Infographics. Titta igenom flödet för att få mer inspiration om hur du skulle kunna göra. Det hittar du här.
  4. Börja skapa!

 

Lycka till!

tanja_bloggen

 

 

 

 

http://mashable.com/2009/01/13/social-media-resume/
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/includes/helper-markup.php on line 314 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/includes/helper-markup.php on line 315 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/includes/helper-markup.php on line 316