Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/framework/php/function-set-avia-frontend.php on line 570

Ja det kan man, kanske att det till och med är effektivare..? Men det tar vi i ett annat inlägg. Här tittar vi på hur sociala medier fångar redan väletablerade kanaler och hur du kan använda dig av det i ditt jobbsök.

 

Sociala medier fångar redan väletablerade kanaler

För arbetssökande som redan använder eller vill använda sociala medier i jobbsök innebär det egentligen inga större förändringar eftersom sociala medier fångar redan välbeprövade metoder fast i ny infrastruktur, vilket möjliggör de gamla välbeprövade sätten att söka jobb på. Som via kontakter och nätverk, direktkontakt med företag samt spontanansökningar.

Sociala medier fångar upp alla dessa tre och bildar ett effektivt och enkelt sätt att kommunicera i jobbsöket. Att söka jobb via sociala medier är ingenting nytt utan skillnaden ligger i att de tidigare sätten var analoga och tog mycket tid. I dag är i stället kommunikationen snabb och digital.

 

Nätverk

När du arbetar (pro-) aktivt med dina kontakter i de sociala medierna, så nätverkar du. Man umgås, stöttar varandra och delar med sig av tankar och idéer. På så sätt sprider man kunskap och möjligheter mellan varandra. Det är också lätt att skapa och ta del av nya nätverk genom att bjuda in och lägga till människor du träffar till din profil. Ditt nätverkande med människor och företag skapar möjligheter till nya jobb, uppdrag och värdefulla kontakter.

 

Ta direktkontakt med företag

Med sociala medier kan du också ta direktkontakt med intressanta arbetsgivare och rekryterare. Du kan ställa frågor, kommentera statusuppdateringar och samtidigt passa på att framhäva och beskriva dig själv. Detta gör du på företagens egna sidor i de sociala medierna.

 

Rikta din ansökan

Du kan även skicka en riktad spontanansökan till ett företag via sociala medier. Exempel: Du har hittat ett intressant företag på Twitter och lämnar ett kort meddelande på deras Twitter-profil. I ditt meddelande bifogar du en länk till din Linkedin-profil med hänvisning till varför du söker en tjänst/önskar kontakt med företaget.

Som du ser så fångar sociala medier bara redan väletablerade kanaler som alltid har fungerat i jobbsök och som alltid kommer att fungera.

Lycka till!

Tanja