Rosengård Stadsdelsförvaltning, Malmö stad

Rosengård är en stadsdelsförvaltning i Malmö med ca 25 000 invånare. Befolkningen är mångkulturell och kommer från 111 länder som tillsammans representerar ett femtiotal olika språkgrupper. Stadsdelen har en ung befolkning; 33 procent är under 20 år och endast 6, 5 procent är över 70 år.

Bakgrund

”Hej jag heter Torgny Ängquist och är enhetschef på AIC Rosengård. Jag har hört talas om dina kurser. Jag skulle vilja höra med dig om det skulle vara möjligt att du körde en kurs för personalen här på AIC Rosengård”
Torgny Ängquist

Föreläsningen

  • Dolda Jobb, hitta och få dem!
  • Sociala media som arbetsförmedlingar, hur?
  • Tekniken i jobbsök (PPT, video, blogg, hemsida etc)
  • Framgångsrika jobbsökare

Omfattning/ PR

Dolda Jobb utbildade personal på Rosengård AIC vid 2 olika tillfällen. Fokus: ”Sociala media som arbetsförmedlingar”.

TV4 filmade föreläsningen den 17 jan 2012 och intervjuade Tanja och Torgny. Flertal tidningar nämnde utbildningen den 18 jan 2012 tex. Aftonbladet, Norran, GP, Borås Tidning, Kyrkans tidning, Skånskan, Dalarnas tidning, Arbetarbladet etc etc.

Kommentar uppdragsgivare

”Hej, jättespridning var det. Flera olika ringde mig igår, bla P3, samt AF centralt. Jag har svårt att föreställa mig nyhetsvärdet. Vi kompetensutvecklar oss hela tiden, jag ser detta som en del av det, och egentligen inget märkvärdigt. Fast kul är det förstås att vi blir uppmärksammade. Stort tack för ditt engagemang, din energi och ditt positiva förhållningssätt. Hoppas vi hörs igen!”
Torgny 

Kommentar deltager

”Inspirerande, oändliga möjligheter när man söker jobb”

 ”Jag blev sugen på att utforska detta, global värld mycket som händer”

 ”Trist när man inte riktigt hänger med i denna värld, revolutionerande”

”Eye- opening”