Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/framework/php/function-set-avia-frontend.php on line 570

Verktyget som avslöjar vilka arbetsgivare som faktiskt har läst din ansökan!

Det finns ett nytt verktyg som visar om arbetsgivaren har öppnat och läst din ansökan eller inte. För visst undrar man ofta? Men nu behöver du inte fundera längre. Har själv prövat verktyget och det är fantastiskt. Det är fruktansvärt enkelt att använda och man får verkligen mersmak av att använda det för alla sina ansökningar!

Verktyget finns på www.youcruit.com där man skapar ett konto. Där skickar man ansökningar och där ser man vilka arbetsgivare som väljer att öppna och läsa dina ansökningar. Visar lite kort här hur det ser ut sen är det bara att registrera ett konto och köra igång själva. Superenkelt och effektivt.

 

Skicka till dig själv först

För att se hur det funkar ”bakom kulisserna” skickar man först till sig själv efter att man har registrerat ett konto. Här ser man, steg för steg, när arbetsgivaren fått mailet, öppnat mailet och faktisk läst ansökan (eller inte!). Mycket imponerande. För att skicka till sig själv är det bara att fylla i sin egen e-mail i ”mottagarfältet” istället för arbetsgivarens.

När man precis skickat ser det ut så här i verktyget:

verktyg10

 

 

 

Några sekunder senare när man fått mailet i sin inbox står det istället (1) Mottaget. När (om) man öppnar mailet står det (1) Öppnat och om man sedan faktiskt väljer att läsa ansökan ser man (1) Läst ansökan.

 

Så här ser det ut i min inkorg efter att jag har mottagit samt öppnat mailet (en låtsasansökan då från mig själv till mig själv).

verktyg13

Väljer jag nu att ta det tredje och sista steget och faktiskt läsa ansökan klickar jag på ”Titta på min ansökan”.

 

Efter att ansökan har blivit läst kommer det slutligen att se ut så här i verktyget:

verktyg11

 

 

 

 

Äntligen kan du ha koll på din ansökningar

Nu kan du alltså enkelt ha koll på stora delar av din ansökningsprocess. Du kan se om din ansökan blivit mottagen, öppnad och faktiskt läst.

  • Om te.x. många arbetsgivare öppnar din ansökan och inget mer händer kanske man bör överväga att göra något annorlunda i ansökan och se över den.
  • Om flera arbetsgivare inte ens öppnar din ansökan bör man eventuellt börja fundera på vilka andra alternativa ingångar det kan finnas till företaget.

Fantastiskt va?!!

 

Var skapar jag konto?

På www.youcruit.com registrerar du ett konto gratis. Klicka på ”Jobbsökare” och följ de enkla instruktionerna.

Efter att du registrerat konto händer följande:

  1. Först fyller du i dina basuppgifter (namn, kontaktuppgifter, tidigare jobb, utbildning).
  2. I nästa steg kommer du att arbeta med att rikta din ansökan mot de företag du söker till för tillfället.

Du kan arbeta med hur många ansökningar som helst åt gången och ha koll på samtliga och se när de blivit öppnade och lästa. Helt enkelt ett toppenverktyg som verkligen rekommenderas. Kommer garanterat att göra ditt jobbsök effektivare.

 

Lycka till!

tanja_bloggen