Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/framework/php/function-set-avia-frontend.php on line 570

Har du massor av obegripligt floskel i ditt CV?

Nyhetsmorgon har pratat om floskel på arbetsplatsen denna vecka: ”vi måste gasa och bromsa samtidigt”, ”vi ska inte jobba mer, vi ska jobba smartare”, ”det viktiga är att alla drar åt samma håll”, ”vi är varandras arbetsmiljö”, ”tänker utanför boxen” etc.

Samma sak gäller vid CV skrivning, då många har: ”10 bollar i luften, är kreativa, flexibla, stresståliga och sociala.

Sen när blev det fel att vara unik? Våga visa och kommunicera det? Vad är våra ledord i företaget och vilka personligheter och egenskaper har jag egentligen? Bara strunta i dessa modeord och ”färdiga ordmallar” (även då ofta sk flosklel). Är helt övertygade om att vi skulle nå mycket mer framgång om vi bara lärde oss att kommunicera rätt och inte gömma oss bakom modeord och floskel.

 

Floskel är innehållslösa ord och begrepp

Det intressanta är om vi tittar på hur man ”definerar” floskel så är det ett vackert begrepp men som är innehållslöst och obegripligt! Man får alltså ingen bild av vad personen egentligen menar som pratar floskel. Motsatsen till floskel är att vara specifik och kunna förmedla en bild av det du pratar om.

Och visst skulle världen bli en så mycket roligare plats om inte alla var kreativa, stresståliga, flexibla och tänkte utanför boxen? Och jag är inte helt övertygad om att jag personligen skulle vilja jobba i en organisation där alla gasade och bromsade samtidigt. Vem ska då kunna sätta stopp för dåliga beslut eller knuffa på bra beslut om alla agerar på samma vis? Nej, fram med det mer unika personligheterna och ledorden, det är det som skapar och bygger framgång. 

Men nu startar vi dagen och ”börjar blicka framåt” och ”ser möjligheterna, inte hindrena”! Och för guds skull glöm inte ”carpe diem” idag eller som vi säger på svenska, ”fånga dagen” 

Japp, det var floskel! Ibland är det vackert men som sagt, innehållslöst för de allra flesta. Tänk på det vid CV- skrivning och undvik floskel. Enklare för arbetsgivare att välja kandidat också om inte alla ansökningar säger samma sak.

 

Lycka till!

tanja_bloggen

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/includes/helper-markup.php on line 314 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/includes/helper-markup.php on line 315 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/includes/helper-markup.php on line 316