Att bedöma om en jobbcoach är bra kan vara en subjektiv process, men det finns några indikatorer att titta efter om du vill göra ett aktivt val och välja en jobbcoach/leverantör som känns/ är rätt för dig. Nöj dig inte med den leverantören som Arbetsförmedlingen delar ut utan gör ett aktivt val som är byggt på research och känsla. Här är några saker du kan ha i åtanke när du pratar med olika jobbcoacher och leverantörer av Rusta:

 1. Erfarenhet och utbildning
  En bra jobbcoach har vanligtvis relevant erfarenhet och utbildning inom området karriärutveckling och coaching. Det kan vara till nytta att kolla in deras bakgrund och se om de har certifieringar eller utbildning inom coaching.
 2. Kundreferenser och recensioner
  Kolla in recensioner och feedback från tidigare kunder för att få en uppfattning om jobbcoachens effektivitet och om de har hjälpt andra att nå sina karriärmål.
 3. Anpassning och individualisering
  En bra jobbcoach tar sig tid att förstå dina specifika mål, behov och situation för att kunna erbjuda skräddarsydd vägledning och stöd.
 4. Tydliga mål och planer
  En bra jobbcoach hjälper dig att formulera tydliga mål och utarbeta konkreta planer för att nå dem. De bör kunna ge dig klara och mätbara steg att följa.
 5. Empati och kommunikation
  En bra jobbcoach är lyhörd, empatisk och kommunikativ. De bör kunna skapa en trygg och stödjande miljö där du känner dig bekväm att dela dina tankar, känslor och mål.
 6. Följ upp och stöd
  En bra jobbcoach fortsätter att erbjuda dig visst stöd och följa upp med dig även efter att formella sessioner har avslutats. De är engagerade i din framgång och finns där för att stödja dig när du behöver det.

Genom att använda dessa kriterier och din egen intuition kan du bedöma om en jobbcoach är rätt för dig och om de har de kvaliteter som krävs för att hjälpa dig att nå dina mål.

Lycka till och kom ihåg att DU väljer jobbcoach. De ska vara villiga att arbeta MED dig. Effektivt. Skapa framgångsrika processer tillsammans. Jobba framåt. Ta er framåt. Utvecklas. Ro i land målet.

Kör hårt och gör ett bra val för dig.