Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/framework/php/function-set-avia-frontend.php on line 570

8 STEG MOT JOBB;
Rekryterarens utvalda tips, hur du hittar, söker och får jobb

 

Jag REKOMMENDERAR er verkligen att läsa Lena Lilliers handbok, ”8 STEG MOT JOBB”.  Fantatiskt bra skrivet och tänkt kring hur du ska hitta jobb. Bli inte förvånad om du lyckas. Har kopierat in det första steget från handboken här och längst ner i texten finns länken där man själv kan hämta handboken kostnadsfritt och läsa de restrerande 7 stegen, GÖR DET!

 

Här kommer steg 1:

”Bestäm dig för vart du vill. De flesta jag träffar som söker jobb läser annonser och letar efter jobb ”man klarar av”. Tyvärr är det oftast så vi har lärt oss att söka jobb.

Mitt första tips till dig är att testa att tänka tvärtom. Fundera på vad du vill göra, vilket jobb som skulle få dig att skutta ur sängen på måndag morgon och skynda dig till jobbet? Börja med att strunta i själva tjänsten och fundera istället på vilka omständigheter och förhållanden kring jobbet du skulle trivas med, alltså ”luddet” runt tjänsten. Ställ dig frågor som: Vill du jobba inomhus eller utomhus? Med samma tider varje dag eller olika? Vill du gå klädd i kavaj, tröja eller blåställ? Vill du ha ansvar för andra eller inte?

Fantisera och dröm! Bli säker på vad du skulle vilja göra om du inte kunde misslyckas, om du fick välja helt själv och allt du företog dig lyckades.

Om du tänker mycket på de här frågorna kommer ett mönster att visa sig och när du har en tydlig bild av vilka arbetsförhållanden du allra helst vill ha, kan du börja tänka på vilken typ av tjänst som passar in i bilden.Sedan tar du reda på var det finns sådana jobb som du vill ha.

Vilka företag i din närhet borde ha tjänster där du skulle trivas och vara en tillgång? Leta reda på dem! Du kanske inte kan nå drömjobbet på en gång – gör då en plan, en långsiktig steg-för-steg plan som tar dig mot jobbet du vill ha. När du blivit säker på vad du vill och var du vill söka jobb är det dags att gå till handling. Självklart ska du fortsätta hålla koll på annonser, men lägg till det här arbetssättet till dina aktiviteter och träna dig på att se vad du verkligen vill istället för att enbart söka jobben som du ”klarar av”.

Svårt att tänka på det här nya sättet? Här är några frågor du kan ställa dig för att hitta ditt bästa jobb:

Vad är viktigast för dig:

  • att ha många kollegor runt dig eller sitta ensam?
  • att gå till samma arbetsplats varje dag eller röra på dig?
  • vill du jobba med utveckling eller förvaltning?
  • vill du ta hand om löpande uppgifter som återkommer så att de blir välbekanta eller ständigt få nya uppgifter på bordet som ska lösas på nya sätt?
  • vill du ha budgetansvar eller absolut inte budgetansvar?
  • vill du växa i kunskap, inkomst, eller inte alls?
  • vill du använda dina språk eller inte?
  • osv, osv

Ställ massor med frågor, vrid och vänd på svaren, föreställ dig olika scenarior och känn efter hur de känns. Börja med frågor som har med omständigheter att göra, som i frågorna ovan och låt typ av tjänst växa fram. Fundera på hur mycket mer framgångsrik du borde bli i ditt jobbsök om du söker de tjänster du verkligen vill ha och som du verkligen passar för. Där du har din passion och dina intressen, där kan du göra stor skillnad för en arbetsgivare.

STEG 2; ”HITTA INGÅNGAR”

BOKEN KAN LADDAS NER HÄR KOSTNADSFRITT FÖR ATT LÄSA DE ÖVRIGA STEGEN

http://www.lyckasbloggen.se/

Lycka till!

Tanja