Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/framework/php/function-set-avia-frontend.php on line 570

Det pratas mycket idag om att det är viktigt att sticka ut. Vilket är sant. Att söka jobb idag har nästintill blivit en konst. Merparten av jobben tillsätts via den osynliga arbetsmarknaden, sociala medier har blivit alternativa arbetsförmedlingar och företagens rekryteringsmönster har drastiskt förändrats senaste åren. Vikten av det personliga varumärket, den digitala närvaron och den personliga marknadsföringen har även kommit att bli avgörande faktorer för att komma närmare jobben. För att snabbare bli framgångsrik i sitt jobbsök måste man använda fler kanaler och verktyg och kartlägga och effektivisera jobbsök- processerna. Att kombinera det gamla med det nya är ofta en vinnande kombination, t.ex. en riktad spontanansökan och en levande och attraktiv jobbsökarblogg? Eller ett riktad spontanansökan och ett proffsigt video-cv. Att söka jobb idag kräver helt enkelt utbildning.

Men har ni tänkt på detta? Istället för att göra sjungande och dansande cv-videos, skicka pizzakartonger med smarta budskap, spraymåla sin annons i graffiti (ja det är sant) kan faktiskt ett sätt att sticka ut vara att just bara posta in sin ansökan på det traditionella sättet, per vanlig post alltså då? (ja ni hörde rätt). Och söker man till H&M kan man ju posta i rött kuvert, tex..för att piffa till det lite extra?

Intressant va?!

Lycka till!

Tanja