Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/framework/php/function-set-avia-frontend.php on line 570

#CV + #PB

Är det ute? Är det ett och samma dokument som gäller?

Personligen lägger jag all text i ett och samma dokument numera och kallar det ”Yrkesprofil” helt enkelt. Enda undantaget jag gör är om ett visst rekryteringssystem kräver att man laddar upp CV och PB separat. Annars kör jag allt i samma dokument. Enkelt och smidigt. Både för mig som för mottagaren att läsa och öppna.

Ungefär så här kan jag ställa upp informationen i dokumentet:

* Först en kort sammanfattning kring människans kompetensprofil
* Sen listar jag arbetslivserfarenhet och utbildning/kurser
* Efter det skriver jag ett par rader om de mjuka värdena, vem man är och vad man tycker om etc. under rubriken ”Personlig profil”
* Tills sist rundar jag av med en sammanfattning där jag använder mig av nyckelord som beskriver mina egenskaper och färdigheter jag har och varför jag skall anställas t.ex.

Sen döper jag mitt nya CV + PB till ”Yrkesprofil_Tanja_Parkkila”. Nu har jag samlat allt relevant i samma dokument och lagt på en snygg design. Jag gör det därmed både enkelt för arbetsgivaren att läsa som trevligt att titta på eftersom dokumentet har en fin design.

Så gör jag numera och jag märker att de allra flesta arbetsgivare uppskattar att få all information samlad. Upplever du samma sak eller har du andra tankar?