Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/framework/php/function-set-avia-frontend.php on line 570

Fredrik Reinfeldt har fått en ny hemsida. Det som är intressant är om man laddar ner hans CV som man kan göra hur han har tänkt där.

I början av hans CV har han ett kortare textavsnitt som han kallar ”Biografi”. Så här ser den ut:

reinfeldt_biografi

 

Sen efter biografin kan man ta del av de traditionella uppgifterna; övriga anställningar och utbildningar. Men visst är biografin ett fantastiskt sätt att ge din karaktär liv innan arbetsgivaren/ rekryteraren kastas in i det där mer traditionellt ”tråkiga” bitarna?

Alla människor älskar en saga eller en berättelse, det får dig att sticka ut och det gör dig minnesvärd. Vi människor fungerar också som så att vi enklare relaterar till berättelser. Berättelser skapar emotionella band mellan berättare och åhörare (i detta fall rekryteraren). Om du lyckas skriva en kort fängslande biografi har du god chans att redan direkt fånga rekryterarens intresse, vilket är väl det vi alla strävar efter? Ett enkelt sätt att sticka ut.

Varför inte pröva? Hur skulle du skriva din biografi? Börja med att titta på hur Reinfeldt skre sin för att hämta inspiration och känsla. Glöm inte att använda en touch av storytelling och att rekommendera är att skriva om sig själv som tredje person, ger bättre känsla!

Lycka till!

Tanja