Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/framework/php/function-set-avia-frontend.php on line 570

Förmodligen tänker man inte alltid på detta. Att ta reda på hur företaget egentligen rekryterar och vad de faktiskt uppskattar i en ansökan. Ofta antar man att man vet. Bara för att de har en annons ute antar man att man bara ska svara på den. Eller om du har hört ett rykte om en tjänst antar man förmodligen att det bara är att ringa.

Visst är det bra tankar. Men ännu bättre är att faktiskt ta reda på hur företaget rekryterar, på rikigt. Och det är inte svårare än så att man bara ringer. Vill du verkligen ha en chans att komma närmare jobbet ska du definitivt ta reda hur företaget faktiskt rekryterar. Som allra oftast en framgångsfaktor för att komma närmare jobbet.

Ring och fråga arbetsgivaren/personalchefen/rekryteraren kring hur/på vilket sätt dom vill ha en ansökan och hur dom uppskattar en ansökan? Traditionellt CV, hänvisning till Likedin profil/blogg/hemsida etc. Eller kanske via en rekommendation?

Fast man svarar på en offentligt utannonserad tjänst och det står tydligt att man skall skicka ansökan via deras rekryteringsverktyg kan man ändå kontakta företaget och fråga om det är något speciellt de uppskattar i en ansökan, kanske att de uppskattar en hänvisning till just din Linkedin-profil eller till ditt online CV där du faktiskt har laddat upp en del arbetsprover? Spontanansöker du på tjänster ring och glatt presentera dig för företaget och säg att du tänker söka hos dem och passa på att fråga hur de vill ha ansöka och vad de uppskattar.

Du visar både på framförhållning och intresse samt att du ger företaget en chans att enklare kunna bedöma dig utifrån det sätt som de bäst vill kunna bedöma dig på! Smart va? Av lång erfarenhet med arbetssökanden kan jag säga att detta tillvägagångssätt som allra oftast är väldigt lyckat för att komma närmare jobbet.

Lycka till!

Tanja