Ett snyggt CV landar fler intervjuer

Givetvis är innehållet viktigt, men ett snyggt CV förbättrar intrycket och ger dig fler intervjuer. Du både äter med ögat som att det ska smaka gott. Samma med CV.  Våga tänka design och/eller färg. Vad passar just dig och de jobb du söker? En färgad linje, en mörkblå ram eller någon annan detalj kan ge ett snyggt intryck. Färgade rubriker? 

 

Ta ditt CV på allvar

Ta ditt CV på allvar. Om du vill bli tagen på allvar. Det är som ditt skyltfönster. Det skall visa AG att du bryr dig om du hur saker och ting ser ut. Du bryr dig i alla led. Tumma inte på kvalité här. Visa direkt att du är en person som är mån om både helheten som detaljerna. Tänk dig en visual merchandiser, de som skyltar de vackra skyltfönstren på stan och köpcentrum där du handlar. Visst stannar man till och tittar extra när man passerar något som är omsorgsfullt framarbetat och sticker ut? Samma med CV.

 

Ett ”tungt” område lyfts upp på ett iögonfallande sätt genom rätt layout

Här är ett CV jag hjälpte en kvinna med som sökte sig till administration/bank/försäkring/redovisning etc. Hon menade på att områdena hon sökte sig till generellt uppfattades som ”tunga” och lite ”tråkiga”. Dock menade hon på att ekonomi och redovisning är ett kvitto på att det man granskar håller kvalité utåt till företagets kunder och intressenter. Hon ville att hennes CV skulle avspegla denna kvalité samtidigt som det var iögonfallande och inte ”tråkigt”. Dock var det viktigt att det bevarande känslan av professionalitet, att det var ”stilrent” och passande mot branschen.

Ett blått CV passar de flesta branscher: vård, ekonomi, industri, handel etc. Bilden ger ansökan här liv och ser smakfullt ut. Lyfter ansökan i helhet och får mig som läsare att vilja läsa mer, gå in på detaljerna. Vi har lyft upp ett område som generellt kan uppfattas som ”tråkigt” till att bli smakfullt utan att tappa den gedigna känslan av kunskap och professionalism.

 

Vill du ha hjälp med ditt CV?

Maila mig på tanja@doldajobb.se för att ta ditt CV till en ny nivå.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vill du

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *