Kan man kontakta ett bemanningsföretag spontant och bara ”anmäla” sitt intresse till dem? Utan att det finns en specifik utannonserad tjänst? Svaret är självklart JA!

På samma sätt som du kan skicka en riktad spontanansökan till vilket företag som helst kan du skicka en riktad spontanansökan till ett bemanningsföretag för att anmäla att du vill vara med i deras ”rullar”.

Vilka bemanningsföretag är bra?

Det är svårt att säga vilka bemanningsföretag som är bra och inte. Det är såklart helt olika från person till person. Det som är helt rätt bemanningsföretag för en person är helt fel för en annan. Det går inte ha kontakt med alla bemanningsföretag. Det är inte heller önskvärt. Det är mer framgångsrikt att identifiera ett antal och sedan hålla en god relation med dem.

  • Ett sätt att hitta rätt bemanningsföretag för dig är att titta igenom platsannonser och när du hittar en tjänst som är intressant kollar du vilket bemanningsföretag som har den tjänsten. Kanske är det samma som återkommer i flera olika liknande tjänster? Då kanske bemanningsföretaget verkar ha den typ av tjänster du är intresserad av.
  • Ett annat sätt är såklart att bara helt enkelt gå igenom ett stort antal bemanningssidors hemsidor och titta vilka som verkar vara rätt för dig.
  • Idag finns det en uppsjö av bemanningsföretag. Inriktade på olika yrkesområden. Googla ”ditt yrkesområde + bemanning” och arbeta dig igenom alla träffar.
  • Vilka rekryterare ser du ofta som är aktiva på sociala medier? Det brukar enligt många arbetssökanden vara ett ambitiöst företag som gärna söker nya kontakter med arbetssökanden på plattformar som passar många!
  • Ring också gärna och prata med dem. Är de trevliga? Verkar de professionella? Verkar de intresserade av just dig?
  • Att anlita bemanningsföretag är populärt. Ta reda på vilka (större) företag du vill arbeta på och kontakta dem och fråga vem/ vilka som sköter deras bemanning. Därefter kan du ta kontakt med dem för då har du ett mål/agenda vart du vill.

Men självklart kan man kontakta ett bemanningsföretag spontant och bara ”anmäla” sitt intresse till dem!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *