Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/framework/php/function-set-avia-frontend.php on line 570

Det finns inga regler som endast är ”de rätta” eller ett ”måste” att anpassa sig till när det gäller att författa sitt CV. Däremot bör du se till att du ger ett samordnat, enkelt och strukturerat intryck och du  bör se till att få med det väsentligaste i ditt CV, som utbildning, yrkeserfarenhet, mål och ambitioner, personliga egenskaper etc.

Lägg gärna tid på att forma rubrikerna i ditt CV så att de passar dig, inte bara huvudrubriken utan även mellanrubrikerna. Förutom vanliga rubriker som tidigare anställningar, språkkunskaper, datakunskaper, utbildningar och referenser, kan du gärna komplettera med rubriker som sticker ut, t.ex. karriärmål, erfarenhetsbredd, personlig profil, främsta kompetens, professionella prestationer eller sammanfattning av min bakgrund. Våga sticka ut och våga anpassa rubriker efter vad du känner sammanfattar dig och vad du vill belysa och lyfta fram för arbetsgivare som läser ditt CV. Tänk på att göra ditt CV luftigt med tydliga rubriker och kortfattade men heltäckande förklaringar av vad du gjort under så att det blir lättläst och överskådligt för arbetsgivaren.

Berätta även om förtroendeuppdrag och övriga meriter du haft där du tar fram exempelvis idrottsprestationer eller skådespelarframträdanden. Denna lista kan vara avgörande om du får jobbet eftersom den får dig att sticka ut från alla andra som söker tjänsten. Ibland kan det vara viktigt för en rekryterare att se om du har ett visst gemensamt intresse med företaget i sig som gör att du på ett naturligt sätt passar in i företagskulturen.

Som sagt, det finns inga definitiva regler för hur ett CV ska se ut men det är alltid en god idé att när du själv känner dig nöjd, maila då ditt CV till 10 bekanta och be dem att titta på det. Är det överskådligt? Inbjudande? Fängslande? Proffsigt? Attraktiv layout etc ect. Lyssna på alla goda råd och gör sedan de sista förbättringarna innan du börjar skicka iväg  ditt nya CV till arbetsgivare!

Lycka till!

Tanja