Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/framework/php/function-set-avia-frontend.php on line 570

Layout

 

Layouten på ditt cv spelar roll. Givetvis är innehållet det viktigaste, men med rätt grafisk design så kan du påtagligt förbättra helhetsintrycket du ger och du kan lyfta fram de saker som du tycker är angelägna och relevanta. Några enkla knep:

  • Använd inte bara ”Arial” eller ”Times” som text, det upplevs ofta som lite ”tråkigt” och vanligt. Den som använder dessa standardtypsnitt ska inte bli förvånad över att texten sänder en signal om att ”personen är vanlig” eftersom ett typsnitt sänder olika signaler, vare sig man vill eller inte. Gillar man kryddstark mat och färgstarka kläder gör dessa vanliga typsnitt våld på din personlighet. Prova t ex typsnittet Gill Ultra Bold för bokstäverna i rubriken och Swift för den löpande texten. Gillar du fisk och vitt vin och klassiska kläder kanske Copperplate i rubriken och Palatino i texten är mer du. Pröva dig fram.
  • Tveka inte att använda färg i ditt cv. En färgad linje, en mörkblå ram eller någon annan detalj kan ge ett snyggt professionellt intryck.
  • Använd också gärna olika nyanser av grått och svart i texten för att ge mer liv i dokumentet på brödtext och rubriker.
  • Foto ger mer identitet i ditt cv. Du blir inte bara massa bokstäver på ett papper, man ser mer människan bakom. Tänk branschfoto, vill du bli kock, varför inte posera i en kockmössa etc etc?
  • Använd inte för många olika stilar av text (kursivt, fetstilt, understruket) Det kan ofta bara ge ett rörigt intryck.
  • Använd också gärna rutor och skuggade boxar för att grafiskt lyfta fram vissa bitar.

Lycka till!

Tanja