Rikta rätt direkt!

Om du väljer att skicka en spontanansökan till exempelvis vd:n eller personalchefen, är risken stor att den hamnar i en byrålåda eller, i värsta fall, i papperskorgen.

Cheferna har inte alltid koll på varje avdelnings rekryteringsbehov, så skicka i stället din ansökan direkt till personen som skulle kunna bli din närmaste chef. På så sätt ökar du dina chanser till att få jobbet.

Rikta rätt direkt. Undvik att hamna i papperskorgen. Ta reda på vem på företaget som är teamleader, avdelningschef, personalansvarig etc. för den avdelning som du söker till. Luska, fråga, lek detektiv. Vi lever i ett informationssamhälle idag.

Skicka en riktad ansökan, följ upp!

Skicka sedan en trevligt författad ansökan till den personen där du hör dig för hur det ser ut i företaget på sikt och om de eventuellt behöver anställa?
Berätta vem du är, vad du kan och vad du tar med dig till företaget. Berätta först ”VARFÖR” du vill arbeta på företaget innan du berättar ”VEM” du är. En ordning som fungerar.

Avsluta med att du kommer höra av dig igen och fråga också om det är något som du kan arbeta på för att närma dig arbete där. Hör sedan av dig en gång varje månad i ett kort mail där du bara påminner om att du ännu är intresserad och där du ber dem att inte glömma bort dig vid eventuella kommande rekryteringar. Sådan trevlig påminnande kontakt ger resultat, man påminner trevligt och uppmuntrande utan att vara påträngande och tjatig, det är skillnad som märks och syns. Det ger resultat. 

 

Lycka till!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *