Vill du ha ett CV som tar dig till intervjuer?

Man både äter med ögat som att det ska smaka bra. Samma sak gäller med ditt CV. Ett CV ska vara snyggt till både layout och design som att det ska vara innehållsmässigt träffsäkert i arbetsbeskrivningar och övriga formuleringar kring kompetensprofil, yrkesprofil etc. Vill du ha hjälp med att skapa ett CV som hjälper dig att landa drömjobbet genom att ta dig till intervjuer har du kommit rätt. 

Trenden håller på att ändras, allt fler väljer att investera i sitt CV

I Sverige har det generellt varit tabu att få hjälp med att ”fixa” till sitt CV. Lyckligtvis håller denna trend på att ändra sig. Ditt CV är ditt skyltfönster utåt. Tänk dig som en visual merchandiser skyltar butiken för att driva in trafik till butikerna, samma sak ska du göra med ditt CV för att ”driva” arbetsgivarna och intervjuerna till dig.

Att du väljer att satsa på ditt CV visar arbetsgivaren att du ser till helheten men inte glömmer detaljerna. Det visar att du tar ditt jobbsök på allvar. Samma energi som du lagt på detta kommer du att ge företaget. Det kommer tydligt att synas och kännas om du väljer att satsa i ditt CV. 

För arbetsgivare är det inget konstigt att det inte är du själv som satt sista touchen i ditt CV. Tänk dig företag, de anlitar byråer för att nå fram med sitt budskap. De vet vad de vill säga men inte hur de ska fånga, paketera och presentera det. Samma med oss människor som söker jobb. Vi har ofta ett budskap och vet ungefär hur vi vill förmedla det, men vi är långtifrån proffs på att paketera allt till en snygg helhet.

CV:n saknar generellt dragningskraft i Sverige

CV:n saknar generellt personlighet i Sverige, de saknar utstrålning och dragningskraft. Man känner ofta inte mycket som arbetsgivare när man läser ett CV och de allra flesta är någorlunda lika, till både utseende som till personlighetsbeskrivningar.

Tyvärr börjar alltför många CV med samma sak:

  • Någon form av yrkesprofil som säger att du är social, kreativ och arbetsam. Att du kan arbeta självständigt men du har inga problem att arbeta i en grupp heller. Det står att man är flexibel och anpassningsbar.
  • Man skriver något om målsättning/yrkesmål och här skriver man att man vill hitta ett arbete där man kan få använda alla sina erfarenheter.
  • I PB skriver man igen vem man är, hur gammal man är och vart man bor.
  • Man glömmer ofta bort att hitta och presentera sin passion för jobbet, varför man vill nå företaget och vad man tar med sig i from av t.ex. extraerbjudanden.

Sen avslutar man med att man hoppas att man har väckt intresse och arbetsgivaren sitter med 75 liknande ansökningar? Unikt eller tröttsamt? 

 

Beställ ett CV

Vill du ta dina ansökningshandlingar till nästa nivå? Jag kan hjälpa dig. Maila mig på tanja@doldajobb.se

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *