En historia om vikten att följa upp sina ansökningar!

”Nu ska jag ringa!”

På en föreläsning för länge sedan berättade en man att han och cirka 30 andra hade skickat in en ansökan på ett jobb. Ungefär två månader senare när han fortfarande inte fått svar tänkte han: ”Nej, nu ska jag ringa företaget. Det har gått alldeles för lång tid sedan jag skickade in min ansökan utan att ens fått något besked överhuvudtaget och jag är faktiskt intresserad”.

 Vet ni vad företaget sa i telefonen när mannen ringde? Vi har väntat på att någon skulle ringa och visa framfötterna och nu äntligen är det någon som hör av sig. Du får komma på intervju”.

Denna man hade som regel att inte följa upp ansökningar!

Det intressanta är att i vanliga fall hade inte den här mannen som regel att följa upp ansökningar men just det här jobbet fann hann ytterst intressant samt att han hade så himla tråkigt just den dagen som han uttryckte sig, och visste inte vad han skulle göra, varav han kom på den idén att ringa företaget och faktiskt följa upp ansökan.

Tänk hur många jobbtillfällen som går förlorade varje dag för att man inte orkar, vill eller har tid att följa upp ansökningar? Eller för att man tycker att det är svårt?

För företag är det ett litet bevis på att man faktiskt är intresserad när man följer upp. Man slänger inte bara iväg en ansökan som man sedan struntar i. Det kan lätt uppfattas på det viset om man inte anstränger sig att följa upp.

Oavsett om det är ett kort intressemail där man talar om att man fortfarande är intresserad eller ett snabbt samtal. Ett mail är oftast att föredra eftersom man varken tränger sig på eller avbryter:

”Hej, vill bara upplysa om att jobbet jag sökte hos er (datum) är fruktansvärt intressant. Har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare med goda resultat! Ni är ett företag av starkt intresse för mig”.

Kort och talande!

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *