Citat, hur?

Citat i ansökan. Citat är något som någon sagt om dig, gärna i ett jobbrelaterat sammanhang. Men även citat från studiekompisar, föreningsmänniskor etc. fungerar. Minns du vad olika människor har sagt om dig tidigare, saker du gjort bra eller egenskaper och färdigheter de har berömt dig för?

Lovord du fått i andra tidigare yrkessammanhang? Lovord från tidigare kollegor, arbetsledare, chefer, leverantörer, kunder etc. Vad har de sagt bra om dig och det sätt du är på och jobbar på?

Använd gärna dessa ”citat” de har sagt för att lyfta upp dig själv redan i dina texter i din ansökan. Under något av dina tidigare arbeten kan du ha ett citat från en kollega som lyfter dig på något sätt. Redan i ansökan får du då in något som en ”tredje part” har sagt om dig och hur du är, något som ger den som läser en extra bekräftelse på att du verkligen är så bra som du menar på i din ansökan. Denna bekräftelse fungerar lite som en referens fast den kommer redan inne i ansökan som en extra tyngd.

I övriga texter om dig i din ansökan t.ex. kring dig som person, din yrkesprofil och/ eller din kompetensprofil kan någon också bekräfta detta genom ett citat, här kan det vara en tidigare kollega eller studiekompis, en lärare eller någon du känner genom ett gemensamt nätverk.

 

Så här har jag tänkt i mitt CV

Jag har tre citat i mitt CV, två under tidigare arbeten där jag ville ha de goda lovord jag fått från en tidigare chef och ett ifrån en tidigare kollega. Det sista citatet jag har kommer från en person jag känner genom ett nätverk för arbetsmarknadsfrågor där hen bekräftar mitt brinnande intresse och passion för dessa frågor. Hen bekräftar min drivkraft och ambition i mina jobb med dessa frågor.

I det stora hela ger dessa tre korta slagkraftiga och kärnfulla citat min ansökan mer liv och läsaren en bekräftelse redan direkt hen läser mitt CV. Som en referens men tidigare i processen som skapar en stabilare förtroendegrund för att det jag skriver och presenterar är rätt, riktigt och ärligt skrivet. Mycket bra.  

 

Beställ CV

Vill du ha hjälp med att ta ditt CV till nästa nivå maila mig på tanja@doldajobb.se 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *