Design + innehåll = succé CV

Man både äter med ögat som att det ska smaka bra. Samma sak gäller med ditt CV. CV ska vara snyggt till designen som innehållsmässigt träffsäkert i arbetsbeskrivningar, kompetensprofil beskrivningar och övriga formuleringar.

I Sverige har det generellt tabu att få hjälp med att ”fixa” till sitt CV. Lyckligtvis håller denna trend på att ändra sig. Ditt CV är ditt skyltfönster. Tänk dig att en visual merchandiser skyltar butiken för att driva in trafik, samma sak ska du göra med ditt CV för att driva till dig intervjuer. Att du väljer att satsa på ditt CV visar att du är angelägen att visa för arbetsgivaren att du lägger ner tid på att landa ditt drömjobb och att det är en viktig process.

För arbetsgivare är det inget konstigt längre att det inte är du själv som satt sista touchen i ditt CV. Tänk dig företag, de anlitar byråer för att nå fram med sitt budskap. De vet vad de vill säga men inte hur de ska fånga känslan, paketera och presentera den. Samma med oss människor som söker jobb. Vi har ofta ett budskap och vet ungefär vad och hur vi vill förmedla det, men vi är långtifrån proffs på att paketera allt till en snygg helhet. Eller som när du står i affären och får julklappen inslagen, visst kan du slå in den själv hemma men du får ju aldrig till det lika snyggt!

 

CV:n saknar attityd och personlighet i Sverige

CV:n saknar generellt personlighet i Sverige, de saknar utstrålning och de saknar dragningskraft. Man känner ofta inte så mycket som arbetsgivare när man läser ett CV för tyvärr börjar alltför många CV med samma sak. De börjar med ditt namn, vart du bor och vem du bor med t.ex. Sedan fortsätter de med dessa fina floskel att man är social, kreativ och spindeln i nätet. Att man är duktig på att arbeta själv men absolut inte har problem att arbeta i grupp. Sen skriver man att ens högsta dröm är att hitta ett arbete där man kan använda alla sina fantastiska erfarenheter. Sen avslutar man med att man hoppas att man har väckt intresse. Sen har arbetsgivaren 300 ansökningar framför sig varav merparten börjar och avslutas med exakt samma ord och fraser. Gahhh!

 

Beställ CV

Vill du skapa ett CV som får arbetsgivaren att vakna? Maila mig på tanja@doldajobb.se 

 

 

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *