Om du verkligen vill ha ett arbete och blir kallad på intervju, vågar du säga till arbetsgivaren: ”Jag vill HA detta arbete. När börjar jag, vad förväntas av mig generellt och vilka resultat ska jag skapa de första månaderna anser ni?”.

Eller något ditåt och uppåt i ärlighetskurvan?

Vad är erfarenheten av en brutal ärlighet i hur mycket man vill ha arbete eller ska man svansa omkring lite som katten runt het gröt? Vad tror du att ger bäst resultat i en intervju? Vad hade du velat höra om du var arbetsgivare?

Rekryterarens outtalade frågor?

Man brukar prata om att rekryteraren (intervjuaren) sitter med ett par frågor i huvudet som ej nämns högt men som hen tänker på under hela intervjun samt bedömer kandidaten efter. Här är de:

  • Hur stor entusiasm visar den här personen för att arbeta i vårt företag?
  • Kommer han/hon att stanna kvar?
  • Kan vi samarbeta och tycka bra om varandra?
  • Hur motiverad är den här sökanden?

Så om du verkligen vill ha arbetet, tror du att det är bra att under intervjun ”tuffa” till sig lite och säga det på rak arm eller göra det mycket tydligt i slutet? Eller varför vänta? Är detta drömjobbet? Säga det i början direkt?  Tänk efter hur mycket du vill ha arbetet och fundera på om du verkligen sagt det högt eller visat det ordentligt innan du lämnar rummet efter intervjun.

 

Lycka till! 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *