Det finns frågor som läggs fram på ”bordet” under en intervju och sen finns det frågor som aldrig lyfts under samtalet men som är minst lika viktiga enligt många, om inte viktigare? Här är de som nästintill alla arbetsgivare och rekryterare tänker på men som de ej nämner högt men som ligger till grund för en stor del av beslutsfattandet angående vem som får arbetet;

  • Hur stor entusiasm visar den här personen för att arbeta i vårt företag?
  • Kommer han/hon att stanna kvar?
  • Kan vi samarbeta och tycka bra om varandra?
  • Hur motiverad är den här sökanden?

Tänk på kroppsspråk, var engagerad, möt rekryterarens blick, framhäv din energi och visa på din vilja för företaget och arbetet. Var förberedd. Försök även att svara på de outtalade frågorna på ett snyggt och smidigt sätt genom att väva in dem i dina svar om så möjligt och du känner att det skulle ge dig bättre ”läge”.

Vågar du berätta HUR mycket du faktiskt VILL ha JOBBET?

Vill du verkligen så innerligt ha jobbet? SÄG DET! Är du riktigt motiverad för jobbet? Säg det! Om du har för avsikt att stanna kvar länge och göra ett gott jobb, säg det! Brinner du av ren och skär entusiasm för jobbet/ företaget, säg det!

Ibland får jag känslan av att vi inte riktigt vågar berätta under en intervju exakt hur mycket vi vill ha arbetet för vi är rädda att det kanske låter dumt eller ”klumpigt!”.

Vissa menar på att det känns desperat att säga det rent ut hur mycket man vill ha arbetet men många ångrar sig också efter intervjun att det inte sa någonting om det och kanske inte kommunicerade/ visade det tydligt nog.

Men min uppfattning och erfarenhet är tvärtom, att arbetsgivare och rekryterare faktiskt vill höra precis hur mycket du vill ha arbetet. Det skapar såklart en säkerhet för dem att de gör en träffsäkrare rekrytering om personen verkligen vill ha arbetet så mycket att den har svårt att se sig själv på ett annat jobb.

Våga kommunicera från hjärtat om du brinner för något och ägna de outtalade frågorna en stunds tanke innan du kliver in på intervjun till det som kanske är ditt nästa idealjobb eller drömjobb!

Det är väl aldrig något dåligt med att våga visa sin passion för något som man verkligen vill ha?

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *