Tar du en omväg?

Beteendet hos dem som söker jobb är att de inte längre tar omvägen via rekryteringsbolag eftersom de kan kontakta företaget direkt. Dock är det ännu tydligt att spontanansökningar används mest vid lågkonjunkturer då vi arbetssökande tvingas att ta mer kontakter utöver de ”synliga” annonserna.

I en undersökning kring rekrytering från 2015 av Handelskammaren ställde de första gången frågan: ”Har ert företag någon policy eller rutiner för att hantera spontanansökningar”. 

Hela 37% hade en tydlig rutin här. 43%, en någorlunda rutin!

 

Spontanansökningar är effektiva

I senaste ”Rekryteringsenkäten” från 2018 kan vi också se att denna kanal anses som både effektiv att använda när de gäller att rekrytera som att den har fungerat bra. Många företag menar ju också på att de som söker sig till företaget via spontanansökningar gärna blir lite som företagets ambassadörer utåt eftersom de oftast har ett uppriktigt intresse för företaget och dess sätt att verka på marknaden.

Vart vill du jobba? Kartlägg och SÖK. Sitt inte och vänta på annonser bara. Bredda. Effektivisera.

 

Kör hårt och all lycka! 

 

Beställ CV

Vill du ha hjälp med att ta ditt CV till nästa nivå när du gör din första spontanansökan för att komma på intervjuer? Maila mig på tanja@doldajobb.se 

Här är ett CV vi skrev mot industrin. Vi flaggade tydligt för yrkeskunskaperna och presenterade en tydlig yrkesprofil. Enkelt och tilltalande för ögat och läsaren stannar upp en sekund extra för att läsa just ditt, och det är det som ofta krävs för att få komma vidare till intervjun.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *