Vilka egenskaper vill arbetsgivaren att du ska ha idag

Att tänka kring teknisk kompetens idag i förhållande till jobbet kräver en medvetenhet om den snabba teknologiska utvecklingen och hur den påverkar arbetsmarknaden. Här är några saker att tänka på:

 1. Förstå dina branschkrav
  Ta reda på vilka tekniska färdigheter och kunskaper som krävs inom din bransch och för ditt specifika yrke. Detta kan inkludera allt från grundläggande datorkunskaper till specialiserade programmeringsspråk eller mjukvaror.
 2. Håll dig uppdaterad
  Teknologin utvecklas snabbt, så det är viktigt att hålla sig uppdaterad om de senaste trenderna och verktygen inom din bransch. Detta kan innebära att delta i fortbildningskurser, workshops, konferenser eller att lära sig på egen hand genom online-resurser och självstudier. Det finns en uppsjö av kvalitativa alternativ till självstudier på nätet där man kan utvecklas ”digitalt” på många nivåer.
 3. Identifiera dina styrkor och svagheter
  Ta reda på vilka tekniska färdigheter du redan har och vilka områden du behöver förbättra.
 4. Var beredd att anpassa dig
  Teknologin förändrar arbetsuppgifter och krav, så var öppen för att anpassa dig till nya verktyg och metoder som kan förbättra din produktivitet och effektivitet.
 5. Sök feedback och stöd
  Be om feedback och stöd från tidigare kollegor, chefer eller människor ”online” i olika jobbsökargrupper t.ex. angående dina tekniska färdigheter och be om tips kring hur du kan förbättra dem. Det finns en uppsjö av ”gratis” självstudie alternativ där ute på nätet för att kompetensutvecklas ”digitalt”.

Sammanfattningsvis är det viktigt att ha en kontinuerlig inlärningsattityd och vara beredd att anpassa sig till den snabba teknologiska förändringen för att förbli konkurrenskraftig på arbetsmarknaden.

Lycka till och kom ihåg att en hel del kan du göra själv idag på nätet när det gäller kompetensutveckling!

Kör hårt!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *