Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/8/1/doldajobb.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold2/framework/php/function-set-avia-frontend.php on line 570

Vilka rekryteringsföretag är bra och vilka ska jag kontakta?

Kan man kontakta ett rekryteringsföretag spontant och bara anmäla sig till dem? Utan att det finns en specifik utannonserad tjänst? Svaret är otvetydigt JA! På samma sätt som du kan skicka en spontan intresseanmälan till vilket företag som helst så kan du skicka en spontan intresseanmälan till ett rekryteringsföretag för att anmäla att du vill vara med i deras ”rullar”.

Det är omöjligt att säga vilka rekryteringsföretag som är bra och vilka som inte är lika bra. Det är såklart helt olika från person till person. Det som är helt rätt rekryteringsföretag för en person är helt fel företag för en annan person. Det går inte ha kontakt med alla rekryteringsföretag. Det är inte heller önskvärt. Det är mer framgångsrikt att identifiera ett antal (5-10 stycken kan räcka) och sedan hålla en god relation med dem.

Ett sätt att hitta rätt rekryteringsföretag för dig är att titta igenom platsannonser och när du hittar en tjänst som är intressant så kollar du vilket rekryteringsföretag som har just den rekryteringen.  Kanske är det samma som återkommer i flera olika tjänster och då vet du att det rekryteringsföretaget verkar ha den typ av tjänster du är intresserad av.

Ett annat sätt är såklart att bara helt enkelt gå igenom ett stort antal rekryteringsföretags hemsidor och titta vilka som verkar vara rätt för dig. Ring också gärna och prata med dem. Är de trevliga? Verkar de professionella? Verkar de intresserade av just dig? Känns det inte bra är det bara att gå vidare till nästa rekryteringsföretag. Det finns ju en del att välja bland.

Lycka till!

Tanja